Geen producten (0)

Over ons

www.wandecoratie.org is een onderdeel van Dekogifts

Een schilderij is nog steeds de meest gebruikte wanddecoratie in een woning. Ook mooie ingelijste posters worden veel gebruikt mede omdat de mogelijkheden wat betreft afbeelding of thema bijna oneindig is. Maar ook muurspiegels en wandklokken worden vaak als wanddecoratie gebruikt in de woonkamer of ander vertrek. Behalve schilderijen gemaakt op canvasdoek worden er tegenwoordig ook schilderijen gemaakt op hout en zelf op metaal.

Een wanddecoratie die de laatste jaren erg in opkomst is is de metalen wanddecoratie. Enkele jaren geleden kwamen de eerste modellen met vaak een eenvoudige voorstelling en meestal in de kleur zwart. Het grote publiek was eigenlijk direct verrast en de wanddecoraties werden goed verkocht. Deze metalen wanddecoraties worden vrijwel altijd voor een groot deel vervaardigd uit gerecycled metaal. Deze stukjes en stukken metaal worden echter wel weer opnieuw bewerkt en eventueel beschilderd.

Na een aantal jaren was de vraag zo groot geworden dat er vanzelf ook steeds meer verschillende modellen werden gemaakt. Een metalen wanddecoratie is nu bijna net zo gewoon als een poster of schilderij. Het meest gevraagde type metalen wanddecoratie is de abstracte wanddecoratie. Deze hebben vaak de prachtigste vormen en kleuren. Naar deze modellen kan men uren naar kijken om er eventueel zelf een betekenis aan te geven.

Verder komen er steeds meer modellen in de vorm van een bepaald thema. Behalve de abstracte 3D wanddecoratie zijn ze ook te verkrijgen in bijvoorbeeld de vorm van een bloem of boom. Deze wanddecoraties bomen kunnen dan ook verschillende kleuren en zelfs fantasiekleuren hebben. Zelfs een boom of bloem in abstracte vorm is mogelijk.

Een nieuw of heel vernieuwend type 3D metalen wanddecoratie is een decoratie bestaande uit een dikke metalen plaat waarop later een metalen wanddecoratie is op vast gelast.De metalen plaat is dan zelf vaak ook beschilderd. Dit type wanddecoraties worden soms ook wel metalen schilderijen genoemd.

 

Dekogifts heeft behalve een assortiment woonaccessoires ook een grote collectie 3D metalen wanddecoraties. Dekogifts heeft daarom deze webwinkel geopend waar bijna alleen maar metalen wanddecoraties worden aangeboden.